Cursussen

Een cursus volgen bij Horse in a Box

Bij Horse In A Box geloven we in het delen van onze kennis. We geven graag een kijkje in de keuken en hopen daarmee een betere band te scheppen tussen mens en dier.

Er is niks zo mooi als je paard leren begrijpen en uiteindelijk ook zelf hoeven kunnen onderhouden. Wij helpen je op weg met onze cursussen.

Benieuwd naar de verschillende cursussen die wij aanbieden? Klik op het keuzemenu hieronder en wij vertellen je er graag meer over! Enthousiast geworden? Dan heb je ook de mogelijkheid om je direct in te schrijven voor één van de curusdata in onze online planningtool.

Agenda

Zondag

21

JUL

2024

Cursus:
Grip op hoeven

(Basiscursus)

Lees meer

Zondag

26

MEI

2024

Cursus:
OPFRIS- EN HERHALING

(OPFRIS/HERHALING)

Lees meer

Grip op hoeven

Altijd al willen weten hoe dat nou écht zit met de hoeven van je paard? Eens in de zoveel tijd een professional de voeten van je paard laten bijwerken zonder dat je zelf weet wat er nu precies gebeurt? Wil je zelf wat kunnen doen aan de hoeven van je eigen paard? Schrijf je dan in voor de cursus “Grip Op Hoeven”.

Tijdens deze cursus leer je in een ochtend de theoretische achtergrond van hoefonderhoud. Wat, waar, wanneer en uiteraard hoe. Na een heerlijke lunch gaan we alle theorie in de praktijk brengen op oefenhoeven. Hier kun je in alle rust kijken hoe je de hoef moet gaan behandelen.

En ook na de cursus sta je er niet alleen voor. Er zijn verschillende opvolg-mogelijkheden. Zoals een initiële bekapping door je cursusleider maar ook een WhatsApp ondersteuning

Meer hoeven

Bekap jij de voeten van je eigen paard al of doe je zelf al eens een paardje extra? Wil je meer weten over paardenhoeven? Ben je al “bevangen” met het hoeven-virus?

Meer over paardenvoeten en dan met name over de verschillende problemen die er ontstaan en natuurlijk hoe deze het best op te lossen leer je tijdens de cursus “Meer Hoeven”.

We gaan in op de verschillende vormen van hoefbevangenheid, de oorzaken en de behandeling. Maar ook Negative Palmar/Plantar Angle, hoefkatrol-ontsteking en nog veel andere aandoeningen met de bijpassende oplossing passeren de revu.

Dé cursus voor échte hoef-nerds!

Opfris en herhalings -cursus

Heb je al eens een cursus (elders) gevolgd? Bekap je al je eigen paardje? Is het al weer een tijdje geleden dat je wat gedaan hebt aan de voeten van je paard en wil je dit toch weer gaan bij houden? Wil je je kennis even bijschaven? Even wat meer hoefjes doen? Of wil je gewoon een ontzettend leuke dag met mensen en paardenhoeven? En vergeet niet die fantastische lunch.

We gaan natuurlijk een deeltje theorie herhalen en even weer de puntjes op de I zetten.
Daarna zowel oefenhoeven als echte “levende” hoeven voor diegene die dat wil.

Dus opfrisser nodig? Schrijf je in.

Volledige opleiding barefoot hoefonderhoud.

Heb jij nou echte passie voor paardenvoeten? Wil je meer dan alleen de voetjes van je eigen paard(jes)? En wil je misschien zelfs full-time gaan bekappen? Kom dan de volledige opleiding doen. Er is een schrijnend tekort aan goede bekappers.

En of jij jezelf na de opleiding dan Hoof-stylist, Paardenpedicure of Hoevenier wilt noemen is ons om het even. Wat veel belangrijker is; Dat je weet hoe een voet er uit hoort te zien en dat je (kilo)meters hebt gemaakt onder leiding van een ervaren bekapper. Maar ook dat je weet hoe je probleemhoeven weer correct krijgt. Paarden die mooie hoefbalans geven waarmee ze weer dat kunnen doen waarvoor ze gemaakt zijn: rennen, springen, koeien drijven etc.

Heeft bij jou het hoevenvirus toegeslagen en wil je meer?