Elk paardenprobleem kent een oplossing

Horse In A Box @ Triple P

Hoefschoen- passervice

Waarom hoefschoenen?

Loopt jouw paard gevoelig op harde of ongelijke bodem?

Dan zijn hoefschoenen wellicht een oplossing!

Maar ook bij herstelperiodes na bijvoorbeeld hoefbevangenheid/hoefzweren of andere hoefproblemen.

Dan zijn hoefschoenen eigenlijk onmisbaar. Doordat je paard met hoefschoenen beter kan blijven lopen blijft het hoefmechanisme actiever en zal dus herstel sneller plaatsvinden. Ook zal de pijnbeleving van je paard i.v.m. deze hoefproblemen minder worden.

Als de slijtage van de hoeven van je paard groter is dan de aangroei is een hoefschoen een ideale oplossing. In tegenstelling tot een ijzer kun je deze hoefschoenen weer verwijderen als ze niet meer nodig zijn (met uitzondering van plakschoenen). Daarnaast blijft het hoefmechanisme intact en zal dus de toevoer van bloed en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen blijven bestaan.


WEL ZEG IK HIER UITDRUKKELIJK BIJ DAT EEN HOEFSCHOEN IN MIJN OPTIEK EEN OPLOSSING IS BIJ EEN TRANSITIE VAN ........ NAAR.....

HET UITEINDELIJKE DOEL IS EEN BAREFOOT PAARD.  IN 90% VAN DE GEVALLEN IS EEN GOEDE BEKAPPING EN EEN BETERE BEKAPINTERVAL VEEL BETER DAN HOEFSCHOENEN.

Aanschaf

Om hoefschoenen aan te schaffen kun je natuurlijk zelf een paar bestellen. Passen ze niet dan kun je ze, mits je je houdt aan strenge voorwaarden, terugsturen en het hele traject van "meten, bestellen, passen en terugsturen" opnieuw ingaan.

Maar je kunt ook kiezen voor een pasconsult. De maten van al de paardenvoeten worden dan opgemeten naast de vorm van alle hoeven. Er wordt dan bij een volgende afspraak een aantal hoefschoenen meegenomen waarvan het aannemelijk is dat ze gaan passen aan de voeten van jouw paard. Je bent dan in één keer klaar!

Het opmeten kan ook door jouzelf gedaan worden; Dat scheelt weer reiskosten!

je maakt dan foto's van alle hoeven in vóór-, zij- en onderaanzicht. Bij dat onderaanzicht leg je een niet doorzichtige meetlat op het breedste gedeelte van de hoef en haaks daarop nogmaals (dus van hiel naar teen). Dus per voet krijg je 4 foto's. Bij het voor- en zijaanzicht staat de voet plat op de grond en de fotocamera/smartphone ook. Bij het onderaanzicht de camera/phone recht erboven en evenwijdig met de zool/hoefwand.

Pasvoorwaarden

Er wordt alleen gepast op goede en recentelijk (< 2 weken) bekapte hoeven. Dit ter beoordeling aan de passer.

Hoeven dienen echt schoon te zijn, net als het onderbeen.

De pasplaats dient schoon te zijn en voorzien van een harde ondergrond. Bij slecht weer ook overdekt.

Kosten

Voor een pasconsult betaal je € 65,- (incl. B.T.W. excl. reiskosten á € 0,25 p/km). Hier zijn de schoenen zelf niet bij inbegrepen.

Merken

Equine Fusion, Renegade, Easyboot, Scoot Boot en Evo Boot zijn merken die zeer regelmatig de revue passeren. Maar ook voor hoeven waar deze topmerken geen uitkomst bieden hebben we via andere leveranciers eigenlijk altijd wel een oplossing. Want het allerbelangrijkste van een hoefschoen is dat ie past!

Contact

Neem contact op voor een pasconsult door het contactformulier in te vullen.

Klik hier voor contactformulier