Elk paardenprobleem kent een oplossing

Horse In A Box @ Triple P

De Kudde

De kudde bestaat uit heel uiteenlopende paarden. Van groot tot klein en van stamboek tot "Vader Onbekend, Moeder Onbekend". Van duur aangeschafte paarden tot van de slager geredde paarden. Hieronder volgt een kleine impressie van de leden van onze kudde.

De introductie van de hengst in de kudde:

Dit was de eerste keer dat de hengst in de kudde werd geïntroduceerd. Ondanks wat gegil en getrap ging het geweldig. Het aantal dekkingen die eerste dag bij alleen de Tinker (Tinka) was niet te tellen. De, toen nog, man van de kudde (de kleine Shetlander Tommy aka "Krummel") moest helaas het onderspit delven tegen de grote overmacht van de 9 x zo zware zwaar warmbloed hengst. Maar de schade was gelukkig alleen psychisch.

Dit is Owen SL. Roepnaam Jowie.

Geboren 12-04-2007.

Goedgekeurde dekhengst bij het I.H.W.

Schofthoogte 1.68 mtr. (Lengte is ook 1.68 mtr. M.a.w. Jowie is echt vierkant.) Pijpomvang 24 cm.

Western en bitloos ingereden. Is zelfs nog "voor de koeien" geweest.

Heeft altijd blootsvoets gelopen.

Heeft en vererft een super karakter. Dat was tijdens de keuring het enige puntje van onenigheid onder de juryleden: Karakter een 9 of een 10. Is uiteindelijk uitgekomen op een 9,5 zodat er nog "ruimte was voor groei".

Jowie dekt natuurlijk en "schiet" altijd raak.

Dekgeld € 450,-.

Goldie is een Hannoveraanse merrie die ik ooit voor wat ze dan de slachtprijs noemen gekocht heb. Ik wist serieus niet of ze het wel zou redden. Ze kon toen ze bij mij kwam alleen maar rondjes links om lopen omdat ze dat gewend was in de stal waar ze bijna niet uitkwam.

Zij speelde in het begin "hard to get". Jowie heeft twee weken lang al z'n charmes in de strijd moeten gooien om überhaupt bij haar in de buurt te mogen komen. Hij moest het heel voorzichtig en vooral niet te "Macho" doen, want dan trapte ze 'm weer weg. Maar toen dat kwartje eindelijk viel bij Jowie, was dit het resultaat; Een natuurlijke dekking zoals het hoort. Geen gekrijs, niet vastgebonden, geen dwang. Maar voorspel, hoogtepunt en naspel.

Geweldig om te zien. Let wel dit is "Real Audio". Als je het dus niet ziet, dan mis je het. Want horen doe je het zeker niet.

Inmiddels is de kudde wat uitgedund. Omdat de tinker en de shettie niet van mij waren en inmiddels verkocht zijn door de eigenaar maken ze geen deel meer uit van de kudde. De Tinker heeft echter wel geweldige veulens gehad van Jowie. Ik heb inmiddels een andere eigen locatie waar mijn paarden staan en de kudde bestaat dus nu nog uit: Jowie, Goldie en..........

Guess Goya van BoDren

Zij is dus de dochter van Jowie en Goldie en is geboren op dezelfde dag als haar vader. Hoe toevallig is dat??

Ze is dagkampioen geworden tijdens de keuring van het I.H.W. in 2015 en heeft werkelijk ongelofelijke gangen.

Ze staat vanaf haar geboorte bij paps en mams en wordt niet gedekt door papa. Waarschijnlijk wel als ik haar een tijd weghaal en dan weer terugzet, maar ook mama houdt een oogje in het zeil. In mijn optiek krijgt ze de beste opvoeding die mogelijk is. Van zowel vader als moeder.

Dus bestaat mijn kudde uit:

Papa Jowie

Mama Goldie

en

Dochter Guess