Elk paardenprobleem kent een oplossing

Horse In A Box @ Triple P

Beleren & Inrijden

INRIJDEN

Wil jij je paard niet wegbrengen om 'm in te laten rijden?? Of toch liever wel?

Wil jij je paard niet laten "breken" voordat je er op kunt gaan rijden??

Wil je zelf waar mogelijk ook meewerken aan het leren rijden van en op je paard??

Wil je een paard dat meedenkt i.p.v. mechanisch reageert??

Heb je speciale wensen m.b.t. het inrijden van je paard?? (Bitloos, bareback, zonder zadel, etc.)

Wil je graag dat "het" gebeurt bij jou thuis of in jouw omgeving?? Of juist niet??

Dat is allemaal mogelijk!!

Oude methodes van inrijden zijn inmiddels toch wel achterhaald. Een paard hoeft niet meer gebroken te worden voordat jij er op kunt rijden. Desondanks gebeurt het nog veel. Het paard wordt dan met veel druk en dwang "mak" gemaakt. De uitkomst is vaak een paard dat uit angst dat doet wat 'm opgedragen wordt. En als er een paard eens wat meer voor zichzelf opkomt, dan krijgt ie het label; vervelend, "staker", eigenwijs, onhandelbaar, probleempaard, etc.

Met de juiste methode gaan jij en je paard samen wennen aan het gewicht van jou op de rug van je paard. Hierdoor leert je paard jou te dragen op een verantwoorde manier en leer jij hoe je jouw paard kunt helpen en waar mogelijk te ontzien.

Wat ik heel belangrijk vind is dat jij onderdeel uitmaakt van het proces. Dat jij ook de veranderingen voelt in je paard. Dus niet een paard krijgen wat zogenaamd klaar is en waar jij geen idee hebt over hoe alle knopjes werken. Daar waar dus mogelijk ga jij ook in de eerste stadia al op je paard zitten en leer je de basisprincipes van paardvriendelijk inrijden. En nee, we gaan geen rodeo rijden. Dat is namelijk voor mij altijd een signaal dat je paard nog niet klaar is voor de volgende stap of dat het je paard allemaal simpelweg nog niet duidelijk is.

Ook met jouw wensen houd ik graag rekening. Wil je zonder bit rijden, of zonder zadel of met een barebackpad?? Wil jij je paard western ingereden hebben of volgens de engelse dressuur?? Dat is allemaal mogelijk.

En dat kan ook nog eens allemaal bij jouw thuis of in de buurt. Wat ik dan nodig heb is in ieder geval een afgezet stuk zacht terrein. Dus bak, paddock (kleine) weide o.i.d. Verharde terreinen zijn over het algemeen minder geschikt. Heb je hier vragen over dan hoor ik die graag.

Jij bepaalt hoe lang we doorrijden en tot welk niveau. En dat kan in korte sessies en over verschillende dagen. Natuurlijk kan het ook sneller en in een relatief kort tijdsbestek. Jij bepaalt!!!

Voor het inrijden van je paard op locatie (dus bij jou) zijn de kosten € 40,- per uur. (excl. € 0,25 per gereden kilometer)

Voor het inrijden van je paard op mijn eigen locatie zijn de kosten € 225,- per week All-Inclusive (onbeperkt ruwvoer en verblijf). Hierbij wordt er tenminste 1,5 uur per dag met je paard gewerkt. Bij een verblijf van 4 weken zijn de kosten € 800,-.

Vooraf worden de te bereiken doelen besproken en deze worden ook tussentijds ge-evalueerd.

Klik voor info of een afspraak